Activiteiten op historisch gebied in de regio

De Eerbeekse Oliemolen, Kanaalweg 3 te Eerbeek. Van april t/m oktober bent u elke zaterdag van 11.00 – 17.00 uur van harte welkom voor bezichtiging. Bij voldoende water zijn er demonstraties olie slaan. In verband met coronamaatregelen mogen er op dit moment tot nader order niet meer dan drie personen tegelijk in de molen. Kijk voor meer informatie op De Korenmolen.

Bezoekers kunnen genieten van de enige, nog werkende, bovenslag watermolen van ons land, waar olie geslagen wordt uit lijnzaad.

********

De Middelste Molen, Historische papierfabriek met museumwinkel waar papier gefabriceerd kan worden op water- en stoomkracht. Adres: Kanaal Zuid 497 in Loenen, oostzijde van het kanaal, fietspad oprijden.

 De openingstijden zijn van woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Van mei t/m oktober ook op dinsdag geopend onder dezelfde tijden. In verband met coronamaatregelen tot nader order datum en tijdstip  reserveren met maximaal vijf personen. Voor verdere informatie De Middelste Molen.

**********

Ford Museum, Tullekensmolenweg 33 in Beekbergen. Het museum is gevestigd in een oude watermolen anno 1535 en diende vroeger als papiermakerij. Tegenwoordig herbergt het een Ford collectie oldtimers van bouwjaar 1907 – 1935. Openingstijden maart tot en met november op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

Voor verdere informatie zie Ford Museum.

**********

Historisch café Apeldoorn, Een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en in het bijzonder die van de gemeente Apeldoorn. Elke eerste vrijdag van de maanden februari, april, juni, september en november van 17.00 uur tot 19.00 uur in het Coda-café, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Nadere informatie tegen die tijd op: Historisch café CODA Apeldoorn.

*********

Kasteel ter Horst, Hoofdweg 74 in Loenen, Kasteel met koetshuizen, schuilkapel, oranjerie en boomgaard. Rondleidingen van begin mei tot eind oktober iedere maandag om 10.30 en 14.00 uur. In diezelfde periode iedere donderdag om 14.00 uur. In verband met coronamaatregelen in ieder geval geen rondleidingen voor 1 september. Voor verdere informatie zie Kasteel ter Horst.

*********  

Ruitersmolen, Tullekensmolenweg 47 in Beekbergen. Watermolen in 1606 gesticht door Marten Orges. De molen is te bezichtigen op dinsdag en donderdag van 10.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur. Voor verder informatie zie: Ruitersmolen.